Zwangerschapscoaching

Zwanger zijn is een mooi en intens proces. Het is ook een tijd van grote verandering. Niet alleen verandert je lichaam, maar ook mentaal en emotioneel ga je een hele verandering door. Juist nu is het van belang om goed voor jezelf te zorgen. Een goede conditie van lichaam, geest en ziel, vormt de beste voorbereiding voor de bevalling en de tijd erna.

Wanneer is zwangerschapscoaching iets voor jou?

  • Je hebt oefeningen nodig omdat je lichaam stijf en/of pijnlijk is, vooral je rug en bekken.
  • Je hebt last van hyperventilatie of je vindt het lastig om rustig en diep te ademen.
  • Je maakt je zorgen over de bevalling.
  • Je hebt behoefte aan tijd voor jezelf.
  • Je loopt tegen angsten en onzekerheden aan.

Herken jij je hierin? Dan is het fijn om een zwangerschapscoach te hebben. Je kunt zwangerschapscoaching zien als een aanvulling op de zorg die je ontvangt van je verloskundige of gynaecoloog.

Wat gaan we doen?

Als zwangerschapsoach ga ik samen met jou werken aan balans tussen lichaam, geest en ziel. Ik geef je oefeningen vanuit de zwangerschapsyoga voor je lichaam en je houding. Ik help je om je voor te bereiden voor de bevalling, zowel fysiek als ook emotioneel en mentaal. We gaan je zelfvertrouwen vergroten. We doen oefeningen waarin je heel bewust contact maakt met je kindje. Eén sessie kun je samen met je partner doen. Dan bespreken we stap voor stap hoe de bevalling er in grote lijnen gaat uitzien. En verder komen er ook handige tips en trucs voorbij.

Wat we ook gaan doen, elke sessie starten we met gewoon ‘zijn’. Voelen wat er op dit moment in je omgaat, op alle vlakken. Heel bewust contact maken met je kindje. Even een diepe zucht slaken om de hectief van alledag achter je te laten.

Ik maak gebruik van verschillende technieken, waaronder zwangerschapsyoga volgens de methode van Birthlight™, ademhalingsoefeningen, lichaamswerk, visualisaties, systeemwerk en coaching. Alle ondersteuning is afgestemd op jouw persoonlijke situatie en behoeftes.

Groepscursus of privésessies?

De groepscursus start een paar keer per jaar. En bestaat uit 5 lessen en een partnerles. Kijk op de agenda wanneer de volgende groepscursus start.

Je kunt ook kiezen voor privésessies. We beginnen dan altijd met een vrijblijvend intakegesprek. Waar heb jij behoefte aan? Wat kan ik je bieden? Als er over en weer een klik is, gaan we bespreken hoe we de sessies in grote lijnen gaan invullen. Wil je de nadruk hebben op fysieke oefeningen of meer op coaching? We gaan sowieso in elke sessie kijken wat er op dat moment speelt. En vandaar uit gaan we verder. Als richtlijn kan ik aangeven dat we in 5 sessies heel veel kunnen behandelen. Meer of minder sessies is natuurlijk bespreekbaar. Je krijgt in elke sessie ook oefeningen mee voor thuis. En een partnerles hoort ook tot de mogelijkheden. In overleg bepalen we de data van de sessies. Dan bepalen we ook of we sessies doen van 1 uur of van 1,5 uur. De kosten zijn in ieder geval € 65,00 per uur. Mijn sessies worden meestal niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars.

Referenties

Tot 2021 gaf ik zwangerschapsyoga in een groep. Lees hier referenties van vrouwen die de zwangerschapsyoga hebben gevolgd.