Truffelceremonie

Magic truffels groeien ondergronds en is het mycelium van de paddenstoel

Mycelium is een netwerk van verdikte schimmeldraden. Je kunt dit zien als de wortels van de paddenstoel. Mycelium bevat de werkzame stof psilocybine en dit zorgt voor het bewustzijnsverruimende effect.

Truffels maken het mogelijk om in contact te komen met je ziel en je onderbewustzijn

Je krijgt inzichten in je gedachten, gevoelens, overtuigingen en patronen. Er komt eindelijk ruimte in je systeem om naar blokkades, pijn en verdriet te gaan. Je ervaart een enorme helende kracht in jezelf, alleen al door liefdevol te kijken naar die blokkades. Truffels kunnen ook zorgen voor prachtige visuele ervaringen, eenheidsbewustzijn en emotionele releases. Natuurlijk is elke truffelceremonie weer anders. De ene keer is het vooral fysiek. Een andere keer komt er veel pijn en verdriet boven. Je kunt inzichten krijgen in al je mogelijkheden en je kracht. Of je voelt je verbonden met het hele universum. En soms dit alles allemaal in één reis. Ook de muziek en een veilige setting waarin ik de space holder ben, helpen je met je truffelreis.

Je hoeft voor een truffelceremonie niet te vasten

Maar het is wel aan te raden om 1 of 2 dagen van tevoren zoveel mogelijk gezond en vegetarisch te eten. Drink je koffie? Dan is het aan te raden om een paar dagen van tevoren daarmee te stoppen. Dit voorkomt dat je op de dag zelf hoofdpijn hebt van de ontwenning, want op de dag zelf drink je geen koffie. Truffels eet je het liefst op een lege maag. Dus eet 4-6 uur van tevoren je laatste lichte maaltijd. Heb je echt behoefte om toch iets te eten? Hou het dan bij een krekkertje of rijstwafel.

De truffelceremonie is overdag

We starten om ongeveer 10.00 uur. We drinken een theetje en ik leg het programma van de dag uit. We gaan een meditatie doen. Of lichaamswerk als shaken of dansen. Zo komen we al meer uit ons hoofd en in ons lichaam. Dan is het tijd voor de deelronde. Wat brengt je hier? Wat is je intentie? Na de sharing deel ik de truffels uit. Je gaat liggen op je matrasje en de reis begint. Meestal beginnen de truffels na zo’n 30 minuten te werken. En meestal duurt een reis 3 tot 5 uur. Na afloop is er fruit en thee. En nog eventjes later is er soep met broodjes. We sluiten de dag als alle deelnemers helder en fit genoeg zijn om naar huis te gaan. Dat zal meestal om een uur of 18 zijn.

Er zijn een paar contraindicaties

Je kunt niet deelnemen aan een truffelceremonie wanneer je:

  • Zwanger bent of borstvoeding geeft;
  • Medicatie gebruikt die niet samen kan met truffels, zoals antibiotica, antidepressiva en medicatie voor ADHD/ADD, maagklachten, hartproblemen of hoge bloeddruk;
  • Nu of in het verleden te maken hebt gehad met psychoses, schizofrenie of borderline of wanneer er een indicatie is dat je hier aanleg voor hebt;
  • Allergisch bent voor schimmels.

Een truffelceremonie gaat op afspraak

Ik heb maximaal voor 3 personen plek. En met elkaar plannen we een datum. Het is aan te raden om de dag erna ook nog vrij te hebben. De truffels werken qua energie zeker nog door. Neem contact met me op voor het maken van een afspraak. Misschien dat ik later vaste data zet in de agenda.