Referenties

Baukje, april 2020
Ook bij mijn vorige zwangerschap heb ik zwangerschapsyoga gedaan bij Jannie. De lessen hebben me geholpen om me goed voor te bereiden op de bevalling. Je leert ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen, maar ook oefeningen om je bekken soepel te houden. Ook kregen we handige tips die je kunt toepassen tijdens de bevalling zelf. Daarnaast was het erg leuk om dit samen met andere zwangeren te doen en om zo ervaringen te delen. Ik heb bij beide bevallingen de oefeningen kunnen toepassen. Kortom erg leerzaam!

Angela, maart 2020
Op aanraden van een vriendin en collega heb ik een proefles zwangerschapsyoga gevolgd. Ik kwam toen helemaal ontspannen thuis. Door drukte met werk en een kleintje van 1,5 jaar thuis was het heerlijk om op dinsdagavond te genieten van mijn zwangerschap en bewust contact te maken met de baby. De (ademhalings)oefeningen en tips hebben ervoor gezorgd dat ik een hele ontspannen thuisbevalling heb gehad! Mocht ik ooit weer een kindje verwachten, dan zal ik zeker weer de zwangerschapsyogalessen van Jannie gaan volgen!

Anna, maart 2020
Bij beide zwangerschappen heb ik zwangerschapsyoga bij Jannie gevolgd. Jannie is ervaren en betrokken, waardoor ik de lessen als prettig heb ervaren. Ze geeft tijdens de lessen tips en oefeningen die je tijdens je zwangerschap en je bevalling kunt toepassen. De yogalessen helpen om even een stapje terug te doen in alle hectiek en je te focussen op de baby en je lichaam. Mede dankzij de zwangerschapsyogal had ik vertrouwen in de zwangerschap en bevalling.

Annelies, maart 2020
Als verloskundige wijs ik altijd op de zwangerschapsyoga van Jannie, omdat ik (en mijn collega’s) zien dat dames die deze cursus hebben gedaan, heel goed kunnen ontspannen tijdens de bevalling. Nu ik zelf zwanger was van de tweede had ik in de laatste weken van mijn zwangerschap behoefte aan een moment voor mijzelf en de baby. Dus besloot ik een proefles bij Jannie te gaan volgen, dit voelde goed. Helemaal niet ‘zweverig’, heerlijk ontspannen en leuk. Ik zag dan ook erg uit naar de dinsdagavond, even 1,5uur voor mezelf en de baby. En het heeft me goed geholpen tijdens de bevalling, ik kon de geoefende oefeningen goed toepassen. Ik zou het iedereen aanraden!

Harmiena, januari 2020
Op aanraden heb ik een proefles bij Jannie gevolgd voor zwangerschapsyoga. Ik had hier meteen een goed gevoel bij en besloot na de proefles mij meteen aan te melden.
De lessen heb ik als heel fijn ervaren. Bij de start van de lessen kun je aangeven of je klachten hebt en hoeveel weken je zwanger bent. Jannie speelt hier dan op in. Zo heb je ook echt persoonlijke oefeningen. Is een oefening te zwaar of je vindt hem niet fijn dan is hiervoor atijd een alternatief. Ik zou de zwangerschapsyoga zeker aanraden. Het is fijn om in je zwangerschap in beweging te zijn. Voor een volgende zwangerschap zal ik ook zeker bij Jannie terugkeren.

Ieteke, september 2019
Na een andere zwangerschapscursus kwam ik bij de zwangerschapsyoga terecht. Ik zag op tegen de bevalling, omdat ik bij de vorige bevalling de controle over mijn ademhaling kwijt was en dat ervaarde ik als erg akelig. Ik kreeg de tip om zwangerschapsyoga bij Jannie te gaan doen. Ik was al best ver in de zwangerschap, maar dat was helemaal geen probleem. Je kunt op elk moment instappen en dat is erg fijn. Daardoor is de groep ook divers. Wat de zwangerschapsyoga zo fijn maakt, dat je echt even tot rust komt. Je stapt als het ware uit je, soms hectische, leventje. Het is erg fijn dat je je ervaringen kunt delen met de medecursisten. En het is gewoon ook erg gezellig met allemaal dames samen. Je krijgt veel handvaten van Jannie over hoe je om moet gaan met je houding en ademhaling in de zwangerschap en bevalling. Ook leer je je lichaam beter kennen. Hier heb ik veel aan gehad. Een voorbeeld is dat je tips krijgt hoe je je weeën op kunt vangen. Dit werkte bij mij erg goed. Doordat ik nu beter wist hoe ik met mijn ademhaling om moest gaan, ging het bij deze bevalling veel beter dan bij de eerste. Dit mede door de goede tips van Jannie. Ik kijk met veel plezier terug op de lessen van Jannie.

Elly, augustus 2019
Ik had eerst een andere zwangerschapscursus gedaan, voordat ik bij Jannie een aantal lessen zwangerschapsyoga ging volgen. Hierdoor stroomde ik later in mijn zwangerschap in, maar dit was zeker geen probleem. Ik voelde me meer dan welkom. Ik vond de lessen divers en passend bij iedereen. Je krijgt veel handvaten mee en je kan er uithalen waar je goed bij voelt en wat bij je past. Daarnaast vond ik de lessen een rustmoment voor mezelf. Ik heb tijdens mijn bevalling heel veel aan de ademhalingsoefeningen gehad waarbij ik echt het gevoel heb gehad dat ik zelf de controle hield.

Sietske, augustus 2019
Nadat ik niet meer de sport kon doen die ik voor mijn zwangerschap deed, ging ik op zoek naar een andere manier van ontspannen. Ik kwam toen de zwangerschapsyoga tegen van Jannie. Na de gratis proefles was ik meteen enthousiast. De lessen bestaan uit leuke, ontspannen en nuttige oefeningen die je kunt doen tijdens je zwangerschap maar ook tijdens je bevalling. Je leert je eigen lichaam beter kennen door bewust naar je lichaam te luisteren. Je weet dan ook welke houdingen voor jou fijn aan voelen. In elke les was er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Soms had Jannie handige tips, soms een mede-cursist. Door de zwangerschapsyoga heb ik weinig zwangerschapsklachten gehad.  Ook de rustmomenten samen met je baby vond ik heerlijk, even een moeder/baby moment in alle rust!  Helaas werd het voor mij geen gewone bevalling maar een keizersnede, maar ook tijdens en na de keizersnede gebruik je de tips van Jannie!

Aukje, juli 2019
Tijdens mijn zwangerschap heb ik een paar lessen gevolgd. De eerste keer moest het even wennen, want ik moest in de rust en ik was nog zo druk bezig met van alles. Daarna moest ik ook meteen weer door naar een volgende afspraak en daar baalde ik van want het was zo relaxed geweest. Niet handig dus! De volgende lessen zorgde ik ervoor dat ik niets anders meer had en was het dus een heerlijk moment voor mijzelf en voor de baby. Tijdens de lessen krijg je allemaal tips en oefeningen die je kunt doen, het ene past wel bij je en het andere niet. Het mooie is dat je voor jezelf eruit kunt halen wat je fijn vindt. Doordat ik te vroeg bevallen ben, heb ik niet veel lessen kunnen volgen. Maar het goed doorademen en het opvangen van de weeën hebben me goed geholpen en veel rust gegeven. Het voelde alsof ik meer zelf de regie in handen had. Dus ik ben blij dat ik een paar lessen heb mogen meemaken!

Ester, juni 2019
De zwangerschapsyoga is een rustmomentje voor jezelf. Ik heb het daarom als erg fijn ervaren. Ik ben rond de 20 weken zwangerschap begonnen met de lessen. Het is prettig om ervaringen van anderen te horen en je eigen ervaringen tijdens de les te kunnen delen. De oefeningen die we deden, bereiden je goed voor op de bevalling. Het heeft ervoor gezorgd dat ik tussen de weeën door goed kon ontspannen en dat ik heel rustig ben gebleven tijdens de hele bevalling.

Sanna, mei 2019
De zwangerschapsyoga heb ik als heel prettig ervaren. Het is een moment waarop je bewust contact maakt met je baby en stilstaat hoe bijzonder de zwangerschap en het leven in je buik is. De oefeningen die we deden zijn zeker van pas gekomen, ook mentaal. Tijdens mijn bevalling heb ik veelal op mijn rug moeten liggen. De oefeningen hebben mij desondanks geholpen rustig te blijven en te focussen. Mijn ontsluiting is in twee uren met zes centimeter gevorderd en ik denk dit deels te maken heeft met het bewust wegpuffen en benutten van de weeën. Ik zou het dan ook aan iedereen aanraden.

Kim, maart 2019

Op aanraden van vriendinnen heb ik een proefles zwangerschapsyoga gevolgd bij Jannie. Wat een fijne beleving was dit. Ik besloot gelijk om me aan te melden. Ik keek er elke week naar uit om op dinsdagavond even anderhalf uur te ontspannen en tot rust te komen samen met onze kleine baby die in mijn buik groeide. De lessen waren divers en er was altijd een prettige sfeer. Hierdoor kon ik mij goed ontspannen tijdens de oefeningen die we deden. Door de yogalessen kon ik me tijdens de bevalling goed concentreren op de ademhaling waardoor ik de weeën goed kon opvangen. Ik bleef dan ook zeer ontspannen en rustig tijdens de bevalling. Een ware aanrader! Jannie bedankt voor de waardevolle lessen.

Baukje, februari 2019
De yogalessen bij Jannie op dinsdagavond zijn mij heel goed bevallen. Het is niet alleen yoga, maar er wordt ook besproken waar iedereen tegenaan loopt tijdens de zwangerschap. Het is fijn om onderling tips uit te wisselen en ook Jannie heeft vaak goed advies. Tijdens de lessen leer je je goed ontspannen, wat niet alleen belangrijk is tijdens je zwangerschap maar ook tijdens de bevalling. Ik kon de eerste les meteen al in de praktijk brengen door goed op mijn houding te letten. De houding waarin ik normaal sta, blijkt helemaal niet goed te zijn voor je bekken. Je leert ook allemaal (ademhalings)oefeningen die je tijdens de bevalling kunt doen. Ik heb ze in de praktijk kunnen brengen!

Nynke, januari 2019
Op aanraden van anderen heb ik zwangerschapsyoga gevolgd bij Jannie. Het klopt wat ze zeiden, het zijn positieve lessen waarin je veel handvaten krijgt. Je leert niet alleen je lichaam kennen, maar krijgt ook een leidraad mee voor tijdens je zwangerschap en bevalling. Bij vele zwangerschapskwaaltjes die er zijn, weet Jannie wel oefeningen die wat verlichting kunnen geven. En voor de bevalling leer je welke houdingen prettig kunnen zijn, hoe je het beste kunt ademhalen om met de pijn om te gaan, enz. Ik heb er veel aan gehad! Erg blij dat ik deze lessen heb gevolgd en ik zou het zeker iedereen aanraden! Naast dat je er veel van leert, is het ook een fijn moment samen met je (ongeboren) kindje.

Sjoukje, december 2018
Door de verloskundige was ik getipt over de zwangerschapsyoga van Jannie. Ik heb het eerst een beetje afgehouden, want yoga is helemaal niet mijn ding… Toch nog eens goed over nagedacht en besloten een proefles te nemen. Het was, tot mijn eigen verbazing, ontzettend leuk. Helemaal niet ‘zweverig’, maar gewoon een relaxt lesje yoga. Ik heb geleerd te ontspannen en me bewust te worden van mijn zwangerschap. Ik vond de hele zwangerschap heel erg spannend en eng, maar mede door de yogalessen van Jannie ben ik rustig gebleven tijdens de bevalling.

Renate, december 2018
In mijn eerste zwangerschap wilde ik mij graag goed voorbereiden op de bevalling en daarom ben ik gestart met zwangerschapsyoga. Met een full-time baan was de dinsdagavond echt een rustmoment. Tijdens de lessen leer je een juiste ademhaling toe te passen en oefeningen die je tijdens de bevalling kunt doen om de weeën op te vangen. Ook deden we oefeningen die handig waren voor tijdens en na de zwangerschap. Hierdoor kon ik tijdens mijn zwangerschap beter tot rust komen en meer bewust genieten van mijn zwangerschap. En toen het moment suprême, de bevalling. Ondanks dat het een pittige bevalling was, heb ik vele weeën op kunnen vangen met de oefeningen die ik tijdens de les had geleerd. Toen ik alleen nog maar kon liggen, heb ik veel gehad aan het toepassen van de juiste ademhaling. Hier had niet alleen ik baat bij, maar ook de baby. Ik kon de hartslag horen via de monitor en die werd rustiger zodra ik weer ging letten op mijn ademhaling. Ook nu na de zwangerschap merk ik dat ik veel bewuster van mijn lichaam ben. Ik kan het dan ook iedereen aanraden.

Lisette, november 2018
Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik niet goed naar mijn lichaam geluisterd en ook tijdens die bevalling lukte het mij niet om te ontspannen met alle gevolgen van dien. Dat wilde ik deze zwangerschap anders doen. Ik hoopte dan ook op een andere bevalling. Ik kwam bij de zwangerschapsyoga van Jannie en het bleek al snel dat ik dat nodig had. Ik heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren. Ik werd bewust wat ik met ademhaling en houding kon bereiken. Door de herhaling van de oefeningen in de lessen, ging ik het ook steeds meer toepassen in het dagelijkse leven. Op een gegeven moment kon ik niet meer gewoon stil staan en bleef ik  bekkenoefeningen doen…  Het was ook heel prettig om je verhaal kwijt te kunnen en herkenning te ervaren bij mede-zwangeren. Na verloop van tijd merkte ik dat ik mij tijdens de eindontspanning ook echt kon ontspannen en mezelf kon afsluiten van alles. Dit alles heeft mij geholpen om tijdens de bevalling de pittige weeën op te kunnen vangen met de juiste ademhaling en ondersteunende oefening. Ik kon nu wel ontspannen. Ik heb een zoveel prettigere bevalling gehad. Ik kan het iedereen aanraden. Er is altijd wel iets in de lessen waar je je voordeel mee kunt doen voor, tijdens en na de bevalling.

Tanita, oktober 2018
Ik werd getipt over de zwangerschapsyoga bij Jannie. Het zou een hele goede ondersteuning zijn tijdens de zwangerschap en bevalling. Natuurlijk wilde ik mij zo goed mogelijk voorbereiden, dus ben ik rond de 20e week begonnen met zwangerschapsyoga. Mijn verwachting kwam uit,. Na les 1 stapte ik totaal ontspannen weer terug in de auto en zo werden de dinsdagavonden een momentje voor mij en mijn baby. Ik leerde mijn zwangere lichaam kennen op een manier die nodig was om alles soepel te houden en mij goed te kunnen voorbereiden op de bevalling. Tijdens en na de bevalling heb ik veel gehad aan de oefeningen; de ademhalings-technieken, het opvangen van de weeën en de bekkenbodemoefeningen voor NA de bevalling.
Ik wil alle zwangere vrouwen de zwangerschapsyoga bij Jannie zeker aanraden, want het is zo belangrijk om je lichaam te leren kennen tijdens zo’n bijzondere tijd!

Henderika, september 2018
Ik zocht handvaten voor mijn angst voor de bevalling. Via de verloskundige kwam ik bij Jannie terecht. We kregen verschillende manieren aangeleerd om te kunnen ontspannen, de weeën op te vangen maar ook oefeningen voor ademhaling, bekkenbodem en houding. Ik heb er zeker wat aan gehad in mijn zwangerschap en tijdens mijn bevalling. Maar ook na de bevalling merk ik dat het heel goed is geweest voor mijn lichaam en geest. Ik zou iedere zwangere vrouw aanraden om in ieder geval eens een proefles te gaan volgen.

Annemijn, september 2018
Voor de zwangerschap van mijn eerste kindje had ik behoefte aan tips om mijn ademhaling tijdens de bevalling onder controle te krijgen en te houden. Dankzij Jannie is dat zeker gelukt! Door de oefeningen heb ik de weeën goed kunnen opvangen en kon ik mijzelf goed onder controle houden. Maar het heeft me veel meer dan dat gebracht. Ik ben mij nu veel meer bewust van mijn eigen lichaam en houding. Wat niet alleen tijdens een zwangerschap, maar ook nu erg fijn is. Ik zou het iedere zwangere vrouw aanraden en bij een eventuele tweede kom ik ook weer terug. Al was het alleen al voor de leuke lessen!

Hendrika, juli 2018
Op advies van mijn zusje heb ik met circa 20 weken zwangerschap een proefles zwangerschapsyoga bij Studio Puer gevolgd. De les was een succes. Blij dat er geen wachtlijst was, ben ik meteen de dinsdagavond erna gestart met het volgen van de lessen. De dinsdagavond werd een rustmoment voor mij en de baby. Even bewust de tijd om bij de zwangerschap stil te staan zonder afgeleid te worden door dagelijkse dingen. Het was fijn om tijdens de les ervaringen met anderen te delen. Jannie heeft er aan bijgedragen dat ik tijdens mijn zwangerschap beter naar mijn lichaam luisterde. De ademhalingsoefeningen en bevallingstechnieken geven tijdens de bevalling rust en vertrouwen. Kortom het volgen van zwangerschapyoga bij Jannie is een aanrader!

Petra, juli 2018
Bij de zwangerschap van ons tweede kindje ben ik op advies van een vriendin met zwangerschapsyoga gestart. Bij het woord yoga dacht ik in eerste instantie gelijk aan iets zweverigs, integendeel! Ik heb door de yoga bewustwording gekregen van hoe ik mijn lichaam gebruik bij mijn  dagelijkse activiteiten. Tijdens de zwangerschap maakte mijn lichaam zo’n bijzondere verandering door en dat verliep niet altijd geheel pijnloos. Door op de juiste manier mijn lichaam te leren ontspannen, door het eigenlijk opnieuw te leren kennen, ben ik zowel mentaal als fysiek erg ontspannen de bevalling ingegaan. Het is een hele bijzondere ervaring geweest die ik niet had willen missen. Ik zou iedereen zwangerschapsyoga aanraden, ook voor de (net als ik) nuchtere Fries ;).

Elisa, juni 2018
Ik hoorde positieve verhalen over zwangerschapsyoga bij Jannie. Ik heb een stuk of 8 lessen gevolgd en ik heb het als prettig ervaren om in ieder geval één moment in de week te hebben waarbij ik echt even stilstond bij het zwanger zijn. Ik was er bewust mee bezig door o.a. de ademhalingsoefeningen en het denken aan de baby. Wat mij ook aansprak was de bewustwording van de spieren die gebruikt worden bij de bevalling. We hebben deze getraind om zo goed mogelijk de bevalling door te komen en ook voor het herstel van die spieren na de bevalling. Ik heb er zowel tijdens als na de bevallling profijt van gehad. Daarnaast vond ik gezellig met de andere dames. Het was fijn om aan het begin van de les even te horen hoe het met iedereen was en de verhalen te horen van degenen die bevallen waren. Niet onbelangrijk, Jannie is een vriendelijke vrouw die aandacht voor je heeft. Wat mij betreft een aanrader!

Japke, mei 2018
Vanaf 20 weken heb ik zwangerschapsyoga bij studio Puer gevolgd. Het delen van ervaringen met andere zwangeren, het leren focussen op je ademhaling en het krijgen van handige tips en trucs is mij goed bevallen. Dit alles onder leiding van een nuchtere Jannie: een perfecte combinatie! De yoga heeft bijgedragen aan een fijne zwangerschap en met vertrouwen ben ik de bevalling tegemoet gegaan.

Anna, mei 2018
Op aanraden van mijn zus ben ik begonnen met zwangerschapsyoga. Het heeft mij meer leren ontspannen. Het heeft me ook meer vertrouwen gegeven in mijn eigen lichaam. Jannie geeft op een enthousiaste manier de lessen en neemt de tijd om naar je te luisteren en om adviezen te geven. De ademhalingsoefeningen hebben me goed geholpen tijdens de bevalling. Dankzij de partnerles wist mijn vriend ook welke oefeningen ik kon doen, dat was erg fijn! Het was leuk om dit met andere zwangeren te doen en ervaringen te delen.

Marijke, mei 2018
Mijn eerste zwangerschap, mijn eerste kennismaking met yoga en ook met Jannie. Het is fijn om ervaringen te delen, vragen over je lichaam te kunnen stellen en vervolgens (voor mij als bezige bij) echt even een uur stil te staan bij mezelf en het kindje wat in mij groeit. Jannie luistert en geeft adviezen, wat fijn is. Ik had aan deze yogalessen genoeg om mijn zwangerschap goed door te komen, andere ‘zwangerschapslessen’ had ik niet nodig. Samen met mijn man de partnerles gevolgd. Erg waardevol voor de bevalling. Hij kon mij goed begeleiden. Kon de juiste dingen doen die voor mij hielpen en bovenal: hij bleef rustig doordat hij ook wist wat er wanneer ging komen en wat hij eventueel kon doen. Ik raad het iedereen aan die zwanger is.

Baukje, maart 2018
Ik vond het zwanger zijn erg mooi en bijzonder, maar ook erg spannend. Ik zag best tegen de bevalling op. Om die reden zocht ik naar oefeningen voor de ademhaling en voor ontspanning. Via de verloskundigenpraktijk werd ik op zwangerschapsyoga gewezen. Dit is me erg goed bevallen. Ik heb hier veel aan gehad! Niet alleen leerde ik ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen (wat ik ook graag wilde), maar zwangerschapsyoga bleek veel meer te zijn. Je leert goed te luisteren naar je lichaam en dat geeft je vertrouwen. Je leert veel oefeningen om lichamelijke klachten te voorkomen of om klachten te verbeteren. Ook is het leuk om je ervaringen te delen met de anderen en van elkaar te leren. Jannie geeft veel persoonlijke aandacht. Ze helpt je met je vragen en ze kan je hierin goed adviseren.
Ik vond het erg belangrijk om bewust bezig te zijn met het herstellen na de bevalling. Tijdens de zwangerschapsyoga had Jannie ons er al op gewezen om erg voorzichtig te zijn en niet te snel en niet te veel van je lichaam te vragen. Dit kan namelijk veel lichamelijke klachten voorkomen. Ik wilde hier graag meer van weten en heb de les ‘yoga voor na de bevalling’ gevolgd. In deze les worden oefeningen besproken en geoefend. Ook is er aandacht voor je persoonlijke situatie. De oefeningen worden hierop aangepast en Jannie kan je goed advies geven. Nadien kun je zelf hier mee aan de slag. Erg leerzaam en een les om aan te raden!

Antsje Richt, maart 2018
Yn ferwachting wêze is in spannende tiid. De yogalessen fan Jannie haw my holpen om better nei myn liif te lusterjen, stil te stean by wat yn dysels feroaret. It dielen fan de spanning mei elkoar en dêrnei it learen oer untspanning is in goeie tarieding west, net allinne op de befalling mar ek op de tiid dy’t dernei komt.

Ingrid, maart 2018
Ik wilde mij beter voorbereiden dan bij de eerste zwangerschap. Daarom ben ik zwangerschapsyoga gaan doen. Ik keek enorm op tegen de bevalling, maar door de zwangerschapsyoga veranderde dit! Ik wist wat ik moest doen. Ik heb vooral veel gehad aan de ademhalingsoefeningen.
Met twee andere dames heb ik bij Jannie ook de bevallingsles gevolgd. Die vond ik ook heel waardevol. Ik heb zoveel geleerd bij de lessen, dat ik bij de bevalling rustig was en wist wat ik moest doen.
Yoga na de bevalling is ook fijn. Ik kreeg tips mee om o.a. bekken en rug weer sterker te maken. Conclusie, ben je zwanger en zit je in twijfel, wel of niet yoga, gewoon doen! Jannie is echt een fijne vrouw. Ze heeft goede adviezen en fijne oefeningen. Haar persoonlijke aandacht voor iedereen vond ik ook super.

Nynke, november 2017
Zwangerschapsyoga is zeker een aanrader. Geen zweverig gedoe, gewoon heerlijk ontspannen bezig zijn met (bewegings)oefeningen. Ik ben naar zwangerschapsyoga gegaan om voornamelijk de ademhalingsoefeningen mij meer eigen te maken en mijn bekken en rug zo soepel mogelijk te houden. Ik heb er veel aan gehad en zou zo weer lessen gaan volgen. Jannie bracht het ook altijd zeer leuk. Ze weet wat ze doet en je merkt dat ze veel van het (zwangere)lichaam weet. Relaxte sfeer. Alles bij elkaar vond ik het een zeer mooi pakket en kijk ik zeer tevreden terug op de lessen die ik heb gevolgd.

Anna, augustus 2017
Vanaf 16 weken heb ik zwangerschapsyoga gevolgd bij Studio Puer. Ik heb deze lessen als zeer prettig en rustgevend ervaren. Velen denken dat het zweverig is, maar dat is het absoluut niet. Ik wilde graag ademhalingstechnieken leren zodat ik zo goed mogelijk was voorbereid voor de bevalling. Maar je leert tijdens de lessen ook nog zoveel andere dingen zoals hoe je lichaam en je bekken in elkaar zit. Daarnaast leer je andere dames kennen die ook zwanger zijn, je kunt veel met elkaar delen, dus dat is echt heel fijn. Het is ook gewoon een rustmomentje voor jezelf en je maakt echt tijd/contact met je baby in je buik. Heel bijzonder. Hierdoor ben ik met veel vertrouwen de bevalling in gegaan en dit heeft me dan ook zeker geholpen om het goed te doorstaan. Echt een aanrader!

Margriet, augustus 2017
Vanaf 17 weken zwangerschap ben ik begonnen met de zwangerschapsyoga bij Studio Puer. Vooral de ademhalingsoefeningen leken mij erg goed, zodat ik niet in paniek zou raken tijdens de bevalling. Maar ik kwam erachter dat het zoveel meer is dan dat! Tijdens de lessen is er de mogelijkheid om onze ervaringen even te kunnen delen, je doet allerlei oefeningen die tijdens de zwangerschap je klachten helpen voorkomen of verminderen, maar je komt ook heerlijk tot rust. Erg fijn!!! Tijdens de zwangerschap en de bevalling heb ik ontzettend veel aan de oefeningen gehad. Ik kan het iedere zwangere aanbevelen!

Sandra, juli 2017
Met 20 weken zwanger ging ik van een erg drukke baan, naar complete rust. Op aanraden van de verloskundige ben ik zwangerschapsyoga gaan doen. Ik heb me leren ontspannen. Ik werd mij bewust van alle veranderingen in mijn lichaam tijdens de zwangerschap. De ademhalingsoefeningen hebben mij geholpen om te ontspannen tussen de weeën door en ook bij het persen. Wat ik tijdens de yogales ook fijn vond, is dat we begonnen met een rondje hoe je erbij zit. Fijn om van elkaar te horen hoe het gaat. Ik raad het echt elke vrouw aan om dit te doen. Is het niet voor de ademhaling dan wel voor de  pu(e)re ontspanning.

Marrit, juli 2017
Via via kreeg ik een tip over de zwangerschapsyoga. De eerste keer was nog een beetje onwennig, omdat ik van tevoren niet echt wist wat me te wachten stond. Maar het beviel mij goed en ik heb dan ook wekelijks de lessen gevolgd. Ik heb het als erg fijn en leerzaam ervaren. Jannie weet veel van het vrouwelijk lichaam en mede hierdoor ging ik de bevalling rustig en vol vertrouwen in. Tijdens het opvangen van de weeën hebben de oefeningen mij erg geholpen. Ik kan het elke zwangere vrouw aanraden!

Klaske, juni 2017
Ik heb een aantal maanden zwangerschapsyoga gevolgd bij Jannie. Een heerlijk moment van rust in mijn drukke week. De tips van Jannie hebben ervoor gezorgd dat ik tijdens de bevalling ontspannen was en veel zelfvertrouwen had. Een aanrader voor iedereen die goed voorbereid de bevalling in wil gaan.

Gryte, juni 2017
Rond week 32 van mijn zwangerschap ben ik begonnen met zwangerschapsyoga. In eerste instantie voor de ontspanning en de ademhalingsoefeningen. Maar ik heb nog veel meer geleerd. Het was elke week een heerlijk rustmoment waarbij je heel bewust aandacht schonk aan jezelf en je baby. Ik heb veel oefeningen geleerd die erg waardevol waren voor de zwangerschap en de bevalling. Jannie geeft iedereen perspoonlijke aandacht en als je (lichamelijke) klachten had, wist ze hier altijd goed op in te spelen! Kortom een hele goede en fijne ervaring tijdens mijn zwangerschap!

Marianne, april 2017
De zwangerschapsyogalessen waren altijd heel relaxt en ook gezellig met een hele groep zwangere meiden! Het was voor mij echt even een stukje ontspanning. Helaas kreeg ik een geplande keizersnede waar ik wel erg zenuwachtig voor was. Dankzij de ademhalingsoefeningen kon ik toch nog een beetje rustig blijven en heb ik toch ook nog wat aan de yogalessen gehad!

Marije, maart 2017
Dankzij een tip kwam ik bij de zwangerschapsyoga van Jannie terecht. De lessen waren heel anders dan de yogalessen waarmee ik bekend was. Maar dankzij haar enthousiasme en de ontspannen en gezellige sfeer was ik snel gewend.
Jannie geeft je tijdens de lessen op een nuchtere en praktische manier tips die bruikbaar zijn tijdens je zwangerschap en je bevalling. Wat mij heel erg heeft geholpen tijdens de bevalling waren de ademhalingsoefeningen die we hadden gedaan tijdens de lessen. Iedere week even bewust bezig zijn met alle veranderingen van mijn lichaam tijdens de zwangerschap, zowel mentaal als fysiek, heeft mij erg goed gedaan. Want wat is het bijzonder!

Wietske, februari 2017
Hoewel ik vrij laat in mijn zwangerschap nog ben begonnen met yogalessen heb ik er ontzettend veel aan gehad. Niet alleen tijdens mijn zwangerschap maar ook zeker tijdens de bevalling. Tijdens de lessen kon ik helemaal tot de rust komen. Door de ademhalingsoefeningen kon ik deze rust ook tijdens mijn bevalling vasthouden. Mijn bevalling verliep heel anders dan ik had verwacht. Ik werd ingeleid in het ziekenhuis terwijl ik had gehoopt op een thuisbevalling, maar door de adviezen en oefeningen van Jannie kon ik hier goed mee omgaan. Daarnaast zorgden de yogalessen er ook voor dat ik tijdens de zwangerschap even bewust stil stond bij het wondertje in mijn buik en leerde ik daarnaast meer te vertrouwen op mijn lichaam. Ik ben ontzettend blij dat ik er voor heb gekozen om zwangerschapsyoga bij Jannie te volgen en kijk er met veel plezier op terug!

Tineke, november 2016
Toen ik 15 weken zwanger was ben ik begonnen met zwangerschapsyoga. Na een zeer beroerde start van mijn zwangerschap wilde ik graag iets van ontspanning doen. Ik vond de yogales erg fijn om te doen en kwam heerlijk tot rust. Ook heb ik geleerd om goed met mijn ademhaling om te gaan. Daarnaast leerden we nuttige oefeningen voor het bekken. Ik ben erg blij dat ik gekozen heb voor zwangerschapsyoga.

Joke, november 2016
Ik ben ontzettend dankbaar en blij dat iemand mij getipt heeft over zwangerschapsyoga. Het waren leuke en leerzame lessen. Tijdens de bevalling was ik erg rustig en heb ik meerdere keren aan de woorden van Jannie gedacht. Ik heb veel oefeningen kunnen doen en ik heb veel gehad aan de ademhalingsoefeningen.

Alies, november 2016
Vanaf 14 weken zwangerschap ben ik gestart met zwangerschapsyoga bij Jannie. Een gezellige groep, een enthousiaste nuchtere yogalerares en 1x per week een uur tijd voor jezelf. Een uur waarin je je ervaringen kan delen met de rest, waarin je tijd neemt voor jezelf en waarin je je eigen lichaam en de veranderingen die komen tijdens de zwangerschap leert kennen. Je krijgt tips en adviezen voor je klachten, ademhalingsoefeningen om de rust te vinden (tijdens zwangerschap en bevalling). Tips voor een goede houding en voor je bekken. Tijdens de bevalling heb ik veel gehad aan de ademhalingsoefeningen. Jannie leert je om je te concentreren op je lichaam wanneer dit het belangrijkst is. Zonder deze lessen had ik het ongetwijfeld veel zwaarder gehad. Voor iedere zwangere zou ik zwangerschapsyoga adviseren!

Marijke, oktober 2016
Ik volgde al yoga bij Jannie en ben overgestapt naar zwangerschapsyoga vanaf week 14. Door het drukke leven vergeet je soms hoe bijzonder een zwangerschap is en door yoga was dit echt even een momentje voor mij en de baby. Elke les werden er houdingen en ademhalingstechnieken gedaan. Deze heb ik goed kunnen toepassen tijdens de bevalling. Ik heb de lessen als zeer prettig ervaren en ik zou het iedere zwangere aanbevelen!

Trientsje, oktober 2016
Ik ben de zwangerschapsyoga gaan volgen voor de rust. Eén keer per week een moment voor mezelf en de baby. Dit heb ik als zeer prettig ervaren. Ik heb veel geleerd over het bekken, de juiste houding en de juiste ademhaling. De uitleg was ook heel duidelijk. De oefeningen die ik leerde, kon ik goed toepassen tijdens de bevalling. Ik voelde mij sterk in mijn schoenen staan. Kortom ontspannende, leerzame maar ook gezellige lessen.

Martine, augustus 2016
Vanaf dat ik 18 weken in verwachting was, heb ik zwangerschapsyoga gedaan. Ik heb dit als heel ontspannend ervaren. Daarnaast veel geleerd over juiste lichaamshouding (tijdens zwangerschap maar ook daarbuiten), verschillende vormen van ademhalen en wat je daarmee kunt bereiken en nog veel meer. Na de les voelde ik me rustiger in mijn hoofd en lichaam. Jannie geeft de les op een fijne, professionele wijze waarbij ook tijd is voor even kletsen en een geintje. Aan te bevelen dus!

Anna, augustus 2016
Tijdens de zwangerschap van mijn tweede dochter heb ik, net als tijdens de eerste zwangerschap, yogalessen gevolgd. Het was fijn om even een moment te hebben van rust waarbij je heel bewust bezig bent met je lichaam en zwangerschap. De lessen waren ontspannend met prettige oefeningen die ik heb kunnen gebruiken om de eerste weeën op te vangen. Mede door de yogalessen had ik vertrouwen in mijn lichaam en heb ik een voorspoedige bevalling gehad.

Foekje, juli 2016
Vanaf 15 weken ben ik gestart met de zwangerschapsyoga. Vooral om een momentje rust te vinden in een druk leven. Het was fijn om met mede zwangeren oefeningen te doen en klachten en kwaaltjes te delen, maar vooral fijn om goede houdingen en ademhaling aan te leren. Ik heb geleerd om goed naar mijn lichaam te luisteren en tijd en de rust te nemen voor mij, mijn lichaam en de kleine. Waardevol tijdens de zwangerschap, de bevalling en ook zeer zeker voor na de bevalling. De ademhalingsoefeningen heb ik tijdens de hele bevallig kunnen toepassen. Zonder die oefeningen had ik het op de natuurlijke manier niet gered! Ik kan de yoga zeer zeker aan iedereen aanraden!

Rooske, juli 2016
Ik ben begonnen met zwangerschapsyoga toen ik 14 weken zwanger was van ons eerste kindje. Al meteen in het begin van de zwangerschap had ik rugklachten en mede door mijn zittend beroep werden deze alleen maar erger. Na een lange dag werken was er dan ook niet meer de puf om te gaan bewegen, hiervoor is zwangerschapsyoga ideaal! Tijdens de yogalessen ben je met je lichaam bezig zonder dat dit energie kost, integendeel je krijgt er juist energie van! Door de verschillende yogaoefeningen houd je je lichaam (en vooral rug en bekken) soepel en de door de bijbehorende ademhalingsoefeningen is het echt even een moment om te ontspannen. Ook een moment om echt bewust te zijn van je zwangerschap, van je baby in je buik. En natuurlijk is het ook altijd leuk om ervaringen te delen met andere zwangeren. Ik ging dan ook elke week met veel plezier naar de les! Ik kan het dus elke zwangere vrouw aanraden!

Hinke, maart 2016
Ik ben gestart met de zwangerschapsyoga rond de 17 weken. Ik had behoefte aan genietmomentjes van de zwangerschap. Doordat het ons tweede kindje was en daarbij ook nog een verhuizing en werk vlogen de weken voorbij. Het was heel fijn om ademhalingsoefeningen en meditatieoefeningen te doen en bewust te zijn van de zwangerschap en de baby. Tijdens mijn eerste bevalling heb ik me niet bewogen in bed en overviel de pijn me. Dit hoopte ik met de oefeningen en tips van Jannie anders aan te gaan pakken. Helaas werd de tweede bevalling een geplande keizersnee maar tijdens mijn herstel heb ik zeker baat bij de oefeningen gehad! Zouden we ooit een derde kindje krijgen dan ga ik weer voor de yogalessen!

Grytsje, februari 2016
Vanaf mijn 15e zwangerschapsweek ben ik begonnen met zwangerschapsyoga bij Studio Puer.  Wat heb ik hier ontzettend veel aan gehad! Ik heb heel veel geleerd en kunnen toepassen tijdens de zwangerschap, uiteraard tijdens de bevalling, maar ook daarna. De lessen zijn heel erg fijn, even tijd samen met je kleine wondertje in je buik. De oefeningen zijn niet moeilijk en voor iedereen prima te doen. Jannie geeft ontzettend veel tips, individueel maar ook in de groep. Uiteraard is het erg gezellig om samen met andere zwangere dames bezig te zijn en ervaringen te delen. Ik kijk met een fijn gevoel terug op de zwangerschapsyoga en raad het daarom ook iedereen aan.

Aafke, januari 2016
Zwangerschapsyoga is zeker een aanrader! Ondanks dat mijn bevalling anders is verlopen dan gehoopt heb ik tijdens de lessen geleerd om rustig te blijven en de juiste ademhalingstechniek toe te passen . Hier heb ik zeker baat bij gehad. Ook is het fijn om je deze bijzondere gebeurtenis samen met andere vrouwen te delen. Bij een volgende zwangerschap zou ik zeker weer yogalessen nemen.

Itty, december 2015
Vanaf de 22e week van mijn zwangerschap besloot ik een proefles zwangerschapsyoga te volgen. Dit beviel zo goed dat ik vanaf dat moment iedere week terugkwam. In mijn drukke bestaan met een fulltime baan, hobby’s etc, keek ik echt uit naar de dinsdagavond; een rustmoment waarbij je bewust stilstaat bij je zwangerschap. Tijdens de lessen deden we allerlei oefeningen die zowel fysiek als mentaal ondersteuning bieden om de zwangerschap zo prettig mogelijk te kunnen ervaren. Maar ook een gerichte voorbereiding op de bevalling kwam aan bod. De oefeningen zijn namelijk gericht op een goede ademhaling en het aannemen van verschillende houdingen die je tijdens de bevalling verlichting kunnen geven. De lessen worden op een professionele manier gegeven, maar in een fijne, ontspannen en gezellige sfeer. Het is bijzonder dat Jannie zoveel persoonlijke aandacht heeft voor een ieder die aanwezig is en ook gericht op ieders eigen vraag- of probleemstuk tips geeft. Naast het feit dat iedere week een verwenmoment voor mezelf was, heb ik tijdens de bevalling oprecht veel aan de oefeningen gehad. Ik kon mijn ademhaling heel goed onder controle houden, waardoor het opvangen van de weeën me heel goed af ging. Ook heb ik meerdere houdingen goed kunnen toepassen, zodat ik met een goed gevoel op de bevalling terug kan kijken. Ik kan het iedere zwangere vrouw aanraden; het is zelfs zo dat ik, nu ik inmiddels moeder ben onze schitterende zoon, de lessen stiekem nog wel eens mis. Mocht het ons gegund zijn dat ons zoontje in de toekomst een broertje of zusje krijgt, dan zal ik zeker opnieuw bij Jannie aankloppen voor de zwangerschapsyoga.

Siebrine, november 2015
Dit was mijn derde zwangerschap. Ik had tijdens deze zwangerschap bekkenklachten. Ik had ook totaal geen energie. Ik ben naar zwangerschapsyoga gegaan om me lekker te kunnen ontspannen. Iets wat ik zelf erg moeilijk vind. Je leert heel veel oefeningen die je kunt gebruiken tijdens de zwangerschap ter verlichting van je klachten. Veel van die oefeningen gebruik je ook tijdens de bevalling. Het zijn hele fijne lessen waarin persoonlijke aandacht en ontspanning zit, en bewustwording van  je lichaam en zwangerschap! Een echte aanrader!

Nelleke, november 2015
Ik ben gestart met yogalessen om te leren ontspannen en genieten van de zwangerschap te midden van de alledaagse hectiek waarin we leven. Je bewust worden van hoe bijzonder een zwangerschap wel niet is. Dat is zeker gelukt! Door de yogalessen heb ik optimaal van mijn zwangerschap kunnen genieten. Middels ademhalings- en meditatieoefeningen werd ons geleerd hoe we contact kunnen leggen met ons lichaam en wat zich daarbinnen allemaal afspeelt. Daarnaast werd ons geleerd hoe je met (ontspannings)oefeningen de pijn tijdens een bevalling het beste kan opvangen. Wanneer je ontspannen bent, maakt je lichaam endorfine aan in plaats van adrenaline wat de bevalling positief beïnvloed en ook de de mate van pijn die je ervaart.  Ook de verschillende bevalhoudingen die we hebben geleerd en hoe je de zwaartekracht in je voordeel kan laten werken, heb ik goed toe kunnen passen. Wat ik daarnaast prettig vond was de persoonlijke aandacht en tips die Jannie gaf. Ik heb geleerd dat ik de bevalling op vele manieren positief kon beïnvloeden. Dit gaf mij veel zelfvertrouwen. Uiteindelijk ben ik thuis in bad bevallen binnen drie en een half uur en kijk ik er zeer positief op terug!

Stiena, november 2015
De yogalessen waren voor mij een relaxed moment. Ik kan moeilijk tot rust komen maar tijdens de yoga lukte dit mij prima. Ik kwam altijd met een rustig gevoel thuis en na de yoga sliep ik altijd erg goed. Ik heb veel gehad aan de oefeningen, hierdoor was ik tijdens mijn zwangerschap fit en waren kleine pijntjes vaak snel over. Super fijn was het dat Jannie veel persoonlijke aandacht gaf. Ze ging specifiek op bepaalde klachten in en ze gaf tips en oefeningen hoe hiermee om te gaan. Tijdens de bevalling heb ik ook veel aan de yoga gehad. Veel oefeningen heb ik in de praktijk kunnen brengen en vooral door de ademhalingsoefeningen bleef ik erg rustig en kon ik de pijn goed aan. Ik kijk met veel plezier terug op de lessen en zou bij een eventueel volgende zwangerschap zeker weer lessen gaan volgen

Sjieuwke, augustus 2015
Vanaf mijn 15e zwangerschapsweek heb ik de lessen bij Jannie gevolgd.Ik heb er veel aan gehad. Tijdens de zwangerschap heb ik lang kunnen doorzetten met lichamelijk werk zonder klachten. Mede dankzij de tips van Jannie om deze klachten te voorkomen. Ook tijdens de bevalling heb ik veel gehad aan de oefeningen en het bewust bezig zijn met je ademhaling, waardoor ik rustig was en goed met de pijn om kon gaan. Ik zou het iedere zwangere aanraden om lessen te nemen.

Jeltinke, augustus 2015
Vanaf mijn 17e zwangerschapsweek heb ik lessen bij Jannie gevolgd. Een fijn momentje voor mezelf om bezig te zijn met de zwangerschap. Jannie reikt veel oefeningen aan die je helpen om je zo fit mogelijk door de zwangerschap te laten gaan en om de bevalling zelf zo prettig mogelijk te laten verlopen. Ik kon de ademhalingsoefeningen en het opvangen van de weeën goed toepassen. Verder is het prettig dat Jannie goed luistert en voor ieder persoonlijk ook tips en oefeningen geeft, bijvoorbeeld als je rug- of slaapklachten hebt. Ik zou iedereen die zwanger is een proefles aanraden!

Mijke, augustus 2015
Dit was mijn tweede zwangerschap. Ik heb eerder zwangerschapsyoga gevolgd in Kollum. Dit is erg goed bevallen. Nu wordt het ook aangeboden in Dokkum en besloot hier weer gebruik van te maken. Herhaling is altijd goed en ik vond het prettig om in de hectiek van alle dag een moment voor mezelf te creëren. Jannie heeft een holistische aanpak. Dat wil zeggen ze gaat in op fysieke technieken en benadrukt ook het mentale aspect van een bevalling. Ik vind dat erg prettig. Daarnaast is ze nuchter en geeft de les met humor. Een fijn uurtje om naar uit te kijken! De technieken hebben mij bevestigd dat het op ademhaling neerkomt. En mentaal contact maken met je kindje.

Gerda, augustus 2015
Vanaf 30 weken zwangerschap ben ik zwangerschapsyoga gaan volgen. Door de yoga kon ik me tijdens de bevalling veel beter ontspannen. De ademhalingstechnieken hielpen heel erg om rustig te blijven. Mijn bevalling duurde erg lang en door de oefeningen kon ik het veel langer uithouden. Het is een aanrader voor iedereen om deze lessen te volgen. Het helpt je echt om de controle los te laten en om te ontspannen. Bovendien geeft Jannie de les op een hele leuke en onstpannen manier waarin er ruimte is om te vertellen hoe het met je gaat.

Anita, juli 2015
De laatste 10 weken van mijn zwangerschap heb ik yogalessen gevolgd bij Studio Puer. Aangezien het mijn 3e zwangerschap was, vond ik het toch fijn om door middel van yoga mij voor te bereiden op de bevalling. Elke bevalling is uiteindelijk weer anders. De weken voor de bevalling ben je vooral bezig met hoe zal het gaan, kan ik het wel, zou het me lukken? Door de ademhalings-  en ontspanningsoefeningen van Jannie kreeg ik een fijn en rustig gevoel waardoor ik met vol vertrouwen de bevalling ben ingegaan. Daarnaast deden we ook oefeningen die je kon gebruiken bij de bevalling om de weeën op te vangen en ook als jij beweegt stimuleert dit de baby ook om geboren te worden. Samen met mijn partner hebben we een partnerles gevolgd. Dit was ook verhelderend en ontspannen.  De yogalessen raad ik iedereen aan. Ik vond het een goede voorbereiding. Ik vind dat Jannie veel kennis heeft en je op de juiste manier kan helpen! Bedankt hiervoor!

Weija, mei 2015
Ik vond de zwangerschapsyoga erg fijn. Het was ontspannend en rustgevend! Ondanks dat ik erg laat begon aan de yoga, heb ik er veel van opgestoken. Tijdens de bevalling, vooral de eerste twee uren, heb ik er veel aan gehad. De ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en het heupdraaien waren fijn om te doen. Daarna ging het erg snel. Omdat de bevalling medisch werd, moest ik naar het ziekenhuis toe, een uur rijden. Helaas kon ik amper iets doen in de auto. In het ziekenhuis aangekomen had ik volledige ontsluiting. Een korte maar heftige bevalling waar de zwangerschapsyoga me goed geholpen heeft. Heel erg bedankt!

Wietske, mei 2015
Het heupdraaien, staand duwend tegen muur en op de skippybal hebben me goed geholpen. Toen ik vanaf 6 cm toch moest liggen (omdat ze niet goed lag), ben ik gaan liggen op mijn linkerzij. Het heeft mij op het eind goed geholpen om de ontspanning naar beneden te ‘brengen’ door ademhaling (in via neus en dan lang uitpuffen in stootjes). Daardoor had ik veel sneller 10 cm ontsluiting dan de vorige keer! En na 7 minuten persen was ze er (vorige keer 65 minuten geperst!). Geen hechtingen, dit keer. Oftewel, de lessen waren heel bruikbaar, bedankt! Ik kijk terug om een mooie bevalling.

Vrouw 28 jaar, april 2015
Ik heb bijna 4 maanden zwangerschapsyoga bij Jannie gevolgd. Heel fijn om je even bewust te focussen op je lichaam, je kindje en je zwangerschap en te leren te luisteren naar je eigen lichaam. Ze luistert goed naar hoe het met je gaat en heeft voor ieder persoonlijk goede en praktische tips en oefeningen. De oefeningen waren goed toepasbaar tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling.

Fryda, maart 2015
De ademhalingsoefeningen hebben mij geholpen en heb ik gebruikt voor de keizersnede. Dit gaf mij rust en ik was daardoor erg ontspannen. Mede hierdoor heb ik de bevalling ook erg positief ervaren. Ook het concentreren op een mooi moment door met duim en middelvinger contact te maken, heb ik kunnen gebruiken. De oefeningen rekken en strekken, ontspanningsoefeningen heb ik vooral tijdens de zwangerschap veel aan gehad. De lastige oefeningen voor het bekken heb ik tijdens de lessen al achterwege gelaten, vanwege mijn bekkenklachten.

Dianne, januari 2015
De lessen van zwangerschapsyoga waren erg leerzaam. Het zorgde er onder andere voor dat ik me erg bewust was van mijn houding. We waren niet alleen op een verantwoorde manier aan het inspannen, we leerden ook hoe we konden ontspannen. Dit was zeker handig voor tijdens de bevalling. Ik kan het iedere zwangere vrouw aanraden en ben tijdens een eventuele volgende zwangerschap zeker weer van de partij!

Froukje, september 2014
Ondanks dat het mijn tweede zwangerschap was, heb ik een aantal lessen zwangerschapsyoga gevolgd ter voorbereiding op de bevalling. Bij de eerste bevalling had ik namelijk ervaren dat het in je voordeel werkt je goed te kunnen ontspannen en in jezelf gekeerd te kunnen zijn, zodat je bewust bent van de processen die je lichaam tijdens een bevalling doorloopt. Daarnaast gold voor mij dat mijn tweede zwangerschap veel onbewuster was verlopen in vergelijking met mijn eerste zwangerschap. Ik vergat soms bijna dat ik zwanger was, met dank aan nummer een. Door de zwangerschapsyoga heb ik geleerd naar mijn lichaam te luisteren, contact te maken met mijn innerlijke en de baby. Ik zag de lessen als een heerlijk moment voor mijzelf en de baby.