Cacaoceremonie

Wat is een cacaoceremonie?

Tijdens een cacaoceremonie drinken we samen in een veilige omgeving cacao. De cacao zorgt voor een sterkere verbinding met je hart. En door het met een groep te doen, ervaar je ook een sterke verbinding met elkaar. Cacao zorgt ervoor dat je liefdevolle energie veel vrijer kan stromen. Blokkades kun je zo gemakkelijker (een stukje) helen. Je komt meer in contact met je intuïtie.

Cacao zorgt ook voor een boost van je creativiteit en dat is extra fijn in een soul dancing!

Cacaoceremonies worden op heel veel verschillende manieren gegeven. Ik geef het in combinatie met soul dancing. We beginnen de avond met het gezamenlijk drinken van de cacao. We maken er een ritueel van om zo dieper in het veld te zakken. Daarna begint de soul dancing. We doen een paar oefeningen (ook met elkaar) om de cacao zijn werk te laten doen. En om jezelf vanuit je hoofd in je lichaam te brengen. Wil je even niet dansen? Geen probleem. Maak het je comfortabel op de matrasjes en de kussens.

Loop je tegen een blokkade aan en heb je daarbij hulp nodig?

Dan ben ik er voor je. Ik zorg sowieso voor een veilige bedding, waar jij helemaal jij mag zijn.

De do’s, don’ts en contra-indicatie bij een cacaoceremonie

Echt vasten voor een cacaoceremonie hoeft niet. Het is wel aan te raden om die dag de koffie te laten staan en licht te eten. Eet vier uur voorafgaand aan de ceremonie niets meer. Heb je toch de behoefte om iets te eten, hou het licht als een rijstwafel of een soepje. Laat je voedingssupplementen die dag voor de zekerheid maar staan. En drink voorafgaand en tijdens de ceremonie veel water of thee. Ben je zwanger of gebruik je medicijnen? Overleg dan met mij. Kunnen we kijken of je minder cacao neemt of dat je een fijn kruidentheetje gaat drinken in plaats van cacao.

Cacao is trouwens niet hetzelfde als chocolade

Tussen deze twee zit écht een groot verschil. Cacao is van gemalen cacaobonen van de cacaoplant. In Midden- en Zuid-Amerika ziet men het als een natuurlijk geneesmiddel. Rijk aan ijzer, magnesium en allerlei vitamines, maar ook ontzettend bitter.