Vrouwencirkel

De kracht, magie en wijsheid van een vrouwencirkel

Steeds meer vrouwen zijn op zoek naar rust en verbinding. Ze willen hun vreugde, verdriet en inzichten delen. Ze willen weer creatief zijn. En hun intuiïtie weer vinden en gebruiken. Ze willen leven op de stroom van hun vrouwelijke kracht. Daar zit voor veel vrouwen de magie van het leven. Meedoen aan een vrouwencirkel helpt daarbij. Het is een veilige bedding als je je verdrietig en onzeker voelt. En het is een speeltuin als je wilt leren om voor jezelf te gaan staan.

Waarom is een vrouwencirkel goed voor mij?

Waarschijnlijk herken jij jezelf in deze woorden. Je bent op zoek naar een diepere verbinding met jezelf en met de ander. In een vrouwencirkel is daar ruimte voor. Je mag zijn zoals je bent. Hier voel je veilig om helemaal te zijn met wat er is. Een vrouwencirkel staat voor liefde, vertrouwen en oordeelloosheid.

Wat is een vrouwencirkel?

Al eeuwenlang komen vrouwen samen in cirkels. Een moment voor vrouwen om met elkaar te verbinden. Om wijsheden en ervaringen te delen en elkaar te steunen. Ook nu komen vrouwen maandelijks bijelkaar in een vrouwencirkel. Ze komen samen om te delen wat er op dit moment leeft. En dat kan pijnlijk, verdrietig, vervelend of juist heel mooi zijn. Alles mag er zijn. Het is ook een moment om even tot rust te komen en te zakken in het vrouw zijn. Een cirkel bestaat uit ongeveer 8 vrouwen en ze zitten letterlijk in een cirkel. Het zijn vrouwen die het fijn vinden om met gelijkgestemden bijelkaar te zijn. En ze staan open om van elkaar te leren.

Maar wat gaan we dan doen?

Elke cirkel is weer anders. Want elke keer is de energie van de groep vrouwen anders. Vaak beginnen we met dansen, bewegen of met eenvoudige yoga-oefeningen. Zo kom je uit je hoofd en in je lichaam. En als je aanwezig bent in je lichaam, ben je in verbinding met jezelf en met de ander. Daarna doen we een deelronde. Wat leeft er op dit moment in jou? Alleen al door het delen, schep je een helende energie voor jezelf en voor de ander. Na de deelronde doen we steeds weer wat anders. We gaan dansen of creatief aan de slag. Of we doen yoga- en ademhalingsoefeningen.

Moet ik me voor alle data opgeven?

Dat mag natuurlijk altijd. Maar niets moet. Je mag ook 1x komen of 2x per jaar. Hoe het jou maar uitkomt.

Dit lijkt me iets voor mij. Wat nu?

Stuur me een bericht en ik zet je op de lijst. Ik heb nog geen data. Als we met een groep van minimaal 4 personen zijn, overleggen we met elkaar hoe we de vrouwencirkel gaan opstarten.