Lichtcirkel

Wat is een lichtcirkel?

Je eigen licht en waarheid blijven zien en voelen, is soms een hele opgave in de hectiek van alledag. In een lichtcirkel staat de tijd even stil. Hier kun je vertragen en écht jezelf ontmoeten. Je ervaart je eigen licht weer heel bewust. En die ervaring neem je dan weer mee het dagelijks leven in. Want hoe meer jij je eigen licht kunt toelaten en dragen, hoe meer je dit uitstraalt. En hoe meer jij je licht uitstraalt, hoe meer je een baken van licht bent voor de ander.

Wat gaan we doen?

We beginnen elke lichtcirkel met dans, bewegen of eenvoudige yoga-oefeningen. Zo kom je vanuit je hoofd in je lichaam. Je landt in je lichaam en daarmee ook in jezelf. Daarna doen we onder genot van een kopje thee een deelronde waarin je je intentie zet. Waar heb je op dit moment licht en ondersteuning bij nodig? Waar stroomt het en waar stroomt het niet? Alleen al door dit in een veilige setting uit te spreken, kan al helend zijn. Ondertussen ben je meer en meer in verbinding met jezelf en met de ander. Het is dan veilig en rustig genoeg om écht naar binnen te keren. Dit doen we door geleide meditaties, lichaamswerk, yoga of systemisch werk. Alles wat er in je op komt laat je er zijn. Niets hoeft er weg. En je hoeft ook niets te veranderen. We sluiten de lichtcirkel af met een korte deelronde en een kopje thee waarin je je ervaring kunt delen.

Wanneer zijn er lichtcirkels?

Op wisselende middagen en avonden, zowel doordeweek als in het weekend. Ze zijn gekoppeld aan volle maan, poortdagen of andere bijzondere dagen. Kijk de agenda voor de eerstvolgende datum.